Info kutak

Pero Kuterovac: „Pohvaljujem organizatore kampa što su se potrudili organizirati nešto dobro za našu djecu“

Kvalitetu Kampa Rokasbumba prepoznao je i najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj Pero Kuterovac. Pod njegovim vodstvom hrvatski sportaši donijeli su čak pet olimpijskih medalja. Na zadnjim olimpijskim igrama u Riju osvojili su tri medalje u tri različita sporta, srebro veslača Damira Martina u samcu i hrvatske vaterpolo reprezentacije te bronca boksača Filipa Hrgovića.

Karijeru je započeo kao kondicijski trener vaterpolo kluba Mladost, sedmerostrukog prvaka Europe, a danas pod njegovim vodstvom treniraju mnogobrojni sportaši iz različitih sportova. Vaterpolo, rukomet, nogomet, košarka, tenis, plivanje, samo su neki od njih.

Iznimna nam je čast što je upravo Pero Kuterovac prepoznao i podržao naš rad te što je izdvojio vremena kako bi ukazao na sve prednosti bavljenja sportom kod djece i o važnosti sportskih kampova u dječjoj dobi.

„Pozivam svu djecu Grada Zagreba da se prijave na kamp Rokasbumba koji se ovog ljeta održava na Jarunu. Djeca će imati priliku naučiti puno novih vještina i sposobnosti gdje će kroz epifizne faze razvoja treneri voditi program treninga. Napominjem na razvoj kognitivno-motoričkih regija mozga gdje će putem treninga i trenažnih sadržaja treneri aktivirati te regije, a samim time će utjecati na sposobnost razvoja inteligencije svakog od djeteta. Ne smijemo zaboraviti i na socijalni dio, druženje djece, upoznavanje novih prijatelja, a znamo da su prijatelji koji se steknu kroz sport  najduža i najbolja prijateljstva u životu. Pohvaljujem organizatore kampa što su se potrudili organizirati nešto dobro za našu djecu. Danas nažalost imamo sve manje sportskih kampova, a sve više kampova na play stationu i kompjuterima što nam najmanje treba. Djeca bi se po završetku škole, nakon teških intelektualnih opterećenja,  trebala aktivirati u smislu zdravog načina života, kretanja, skakanja, puzanja i svih ostalih prirodnih kretanja,“ rekao je Kuterovac.

Foto: Wellness klub ‘Virtus’

Pročitajte i ovo...